Служители на ГДБОП  разбиха престъпна група, подбирала и привличала донори

...
Служители на ГДБОП  разбиха престъпна група, подбирала и привличала донори
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група, подбирала и привличала донори на кръв

Служители на ГДБОП  разбиха незаконна група, подбирала и привличала донори на кръв. Действията на чиновниците от  сектора стартирали след добита информация за група, която координирала набирането на донори на кръв против възнаграждение. В рамките на следствието било изяснено, че участниците в незаконната скица всекидневно обитавали на територията на болничното заведение в Русе, с цел да оферират на родственици на пациенти обезпечаването на нужното количество кръв.
Прочетете още
При получено единодушие осигурявали селекциониран от тях донор със съответната кръвна група - нормално със затруднено финансово положение и с невисок обществен статус, който получавал за това и дребна сума. След  осъщественото „ донорство “ от Центъра за трансфузионна хематология се правила легализация на издадената от болничното заведение служебна записка за даденото количество кръв за избран реципиент, която донорът прибирал на съответния дилър, а той от своя страна я предавал на околните на болния против сумата от 300 до 600 лв. за всяка банка според от кръвната група и резус фактор.  Антимафиотите открили, че за реализирането на незаконната скица проведената група „ работела “ с авансово направени от тях описи с имена, съответна кръвна група, ЕГН, телефонен номер, дата на последно кръводаряване и такава за последващо допустимо – след 3 месеца.

След събраната информация и отчет в Окръжната прокуратура е формирано досъдебно произвеждане. През вчерашния ден са подхванати процесуално-следствени дейности във връзка с трима участници в незаконната скица – обиск в изискванията на необходимост и претърсвания на три адреса. Иззети са четири бележника и две тетрадки с изписани данни и кръвни групи на платените им жертви, голям брой визитки с техните телефони, картонче с следващ номер от Центъра за трансфузионна хематология в Русе, формуляри за кръводаряване за съответни пациенти, 4 мобилни телефона разпитани са очевидци.

След 24-часовото задържане, на тримата участници в проведената незаконна група е повдигнато обвиняване, а наложена им е мярка за неотклонение „ парична гаранция “.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР